Ebeltoft havn

Fiskerihavnen

Havnene ejes af Syddjurs Kommune består af to adskilte bassiner, det store bassin med gæstepladser for lystbåde (Trafikhavnen) og et mindre havnebassin til den charmerende Fiskerihavn med det klassiske havnemiljø.

Ebeltoft havn, en vigtig integreret del af Ebeltoft by, der med sin beliggendhed danner bylinien mod vest. Havn og by har altid været en væsentlig enhed og spillet en stor rolle som købstad op gennem tiderne. Man fornemmer hamonien mellem havnen og byens mange skæve bindingsværkshuse, toppede brosten, blomstrende stokroser. 

Den gamle købstad byder på mange fantastiske oplevelser - især bør nævnes Det Gamle Rådhus, Farvegården, Fregatten Jylland og glasmuseet - alt sammen i gåafstand fra havnen.

Den gamle charmerende fiskerihavn fungerer stædig som fiskerihavn. Fiskerihavnen er meget anderledes, idet atsmofæren og ånden stadigvæk hviler over havnen. Der er derfor fortsat mulighed for at opleve en speciel stemning med aktive fiskekuttere, salg af fisk direkte fra fiskekutterne, fiskerskure, fiskehuse og fiskenet i et stort hyggeligt miljø.

På havnearealerne kan man købe friske og røgede fisk, besøge havnens caféer og restauranter, gå på opdagelse i havnens gallerier og arbejdende glasværksteder, besøge de små specielforretninger eller nyde solnedgangen fra molen.

Trafik og lystbådehavnen består af en betonmole til større skibe op til 45 m's længde, 10 meters bredde og en dybdegang på 4,5 m. Den vestvendte mole er forbeholdt gæster og har pladser til større både op til 50 fod og 4,5 m's bredde og med en dybdegang på 3 m. Derudover er der 2 flydebroer mod øst

Det er havnens intention, at alle gæster skal føle sig velkommen, og det gælder uanset, om du kommer i en folkebåd eller en stor motorbåd.

Desuden har det også stor betydning, at havnen, så at sige, ligger midt i den hyggelige Ebeltoft handelsby, hvor du kan få dækket alle dine indkøbsbehov.

 

En god idé at komme først på dagen

Da havnen anløbes af mange gæstesejler hver sommer, er det en god ide at ankomme først på dagen. Vi har ikke nogen decideret gæstepladser, men de pladser hvor der er et grønt skilt, kan du roligt fortøjre.

 

Systemet med de røde og grønne skilte

Systemet med de røde og grønne skilte fungerer ret godt her i havnen. Kommer du op ad dagen kan du opleve røde skilte, men det er normalt fastliggere der er på dagstur.

Havnefogeden starter hver morgen med at tjekke om gæstesejlerne har husket at betale havnepenge. Skiltene vendes på rødt på de pladser, hvor fastliggeren kommer hjem.

Sejlerrum

 

Betalingskort til strøm, bad, sejlerstue m.m.

Ebeltoft Havn har betalings-elstander til samtlige pladser. For at købe strøm kræver det at du har et betalingskort. Kortet kan købes hos havnefogeden

Kortet skal du benytte når du køber strøm på broerne, som betaling for brusebade og som adgangskort til toilet-og bruserum samt sejlerrum hvor du også finder spiseborde, køkken, kaffemaskine m.v. Sejlerrummet har åbent alle dage fra kl. 07.00 til kl.21.00.

Når du anvender TallyCard som betalingsmiddel, så indsæt kortet i elstanderen i ca. 5 sek., der kommer et bip, tag kortet ud og der nu indsat strømpenge på elstanderen. Når det skal retur, lad da TallyCardet sidde i kortlæseren i 10 sek. indtil der lyder 2 bip. Dermed er strømpengen trukket retur fra elstanderen. Kortet anvendes i bruserrummet ved at isætte det i kortlæseren, der registreres restbeløb på kortet, derefter trækkes kr. 10,- fra kortet hvorefter kortet fjernes fra kortlæseren. Dermed starter timeren og der kan bades i op til 4 minutter

Du betaler 25 kr i depositum for kortet og kan selv vælge hvor mange "penge" du vil sætte på kortet.  Når du sejler igen får du dit depositum samt den resterende strøm tilbagebetalt.

 
 

Faciliteter

Havnen har en målsætning om at faciliteterne på havnen altid er i god stand. Det betyder også, at der løbende investeres i nye tiltag og forbedringer.

 

Faciliteter på havnen

Kommer du sejlende, kan du nyde godt af de gode faciliteter, der findes i havnen.

Vi tilbyder:

 • Blå flag havn
 • Gode bade- og toiletforhold
 • Grillplads
 • Bænke rundt på hele havnen
 • Sejlerstue med tilhørende hygge
 • Slæbesteder
 • Gratis trådløst netværk der dækker hele havnen
 • Betalingskort til el og bad
 • Transportabelt dieselanlæg
 • Bedding
 • Maritim stemning
 • Restauranter og cafe
 • Specielforretninger
 • Fiskehandlere
 • Hyggelig fiskerihavn med atmosfære
 • Legeplads og strandvolley
 • Petanquebane

 

Et område med spændende butikker, restauranter og cafeer;

Restauranter PÅ HAVNEN, hvor mad og hygge går op i en større enhed og med udendørsareal til servering. Hyggelig cafe, fiskehandlere med friske ferske og røgede fisk, specialforretninger, glaspusteri og galleri direkte på havnen. Udbudet af de mange aktiviteter på havnen lokker mange lokale og turister til vandreture i og omkring havnen.

 

Lige i centrum

Fra havnen til byens centrum er der godt 100 meter, hvilket gør indkøb i byens mange specialforretninger, supermarkeder m.m. meget attraktivt. Ligeledes indbyder de mange restauranter med gårdhavemiljøer til ekstra nydelse.